ubud 30/4


även om det senaste inlägget nyss kom upp har det gått 2/3 av en dag till här på bali. vi har precis kommit hem från våran cykeltur, vi åkte med ett företag som heter bali eco tours som kates mamma lynn bland annat hade åkt med tidigare. vi åkte upp på en före detta vulkan och käkade frukost först medan vi tittade på den fantastiska utsikten.



efter frukosten (som jag inte åt så mkt av då vi redan ätit en frulle på hotellet) åkte vi ner en bit från berget igen för att kika runt i en tropisk trädgård där allt från bajskaffe (ap/kattdjur som ätit kaffebönor sedan bajsat ut det igen = världens dyrasre kaffe) till papaya. testade lite olika varma drycker och sånt där!



sen tog själva cyklingen vid, när det blivit som varmast. dock gick det bättre än förväntat då det hela tiden bar utför och fartvinden svalkade. vi gjorde flera stopp för att kolla lite på "the local life", dock tycker jag det är jobbigt att turista på det viset, som att gå på zoo fast med människor. kate, som pratar indonesiska, har samma känslor som jag men sa samtidigt att indoneserna gillar det. man undrar dock hur sant det är, tänk om 15 turister helt plötsligt bara stormar in på jobbet - bara för att titta på vad du gör? hoppas dom får en bra andel av pengarna vi betalar i alla fall.

en annan sak som slår mig när jag rullar ner genom byarna är hur otroligt olika livet är här mot hemma. här finns inga stora maskiner eller vidare hjälpmedel. det finns människor och det är det enda som verkar behövas. träskulptörerna vi åkte förbi som ägnar år för att lära sig ett hantverk vi gör på en kvart med hjälp av en maskin. du köper säkert dessutom det handgjorda konstverket billigare än det maskintillverkade, bara för att det är made in asia.

ubud skrivet 29/4


japp! lever fortfarande (efter en natt, bra va?). efter över 36 timmars resande blev jag insläppt i indonesien, uppmött av min braiga chaffis Made som jag via en ice-kollega haft kontakt med sedan jag bokade resan. han körde mig till ett homestay i sanur där jag hade både fläkt och ac i rummet. fick ta till mitt nedpackade extralakan för att få en lagom temperatur för både kropp och knopp! var nog ensam på stället för jag hade galet snabbt wifi = var vaken halva natten och pratade med robert.

imorse åkte vi vidare mot Ubud där jag ska bo i tre nätter nu. kändes skönt att komma hit i dagsljus då det va lite obehagligt att komma så sent på kvällen till sanur. Ubud över lag känns bättre, mycket turister (skönt när man reser själv), inte lika mycket potentiella rabieshundar osv. hade inte bokat något hotell men valet landade till slut på Ubud Inn efter lite kringflackande. det ligger mitt på monkey forest, huvudgatan vilket är skitskönt så jag har nära till allt och inte behöver irra på några småvägar om jag inte vill.

även ett bra val med tanke på att jag nästan på en gång hittade någon att bounda med. så jag, kate och hennes familj har varit ute och käkat ikväll och imorgon ska vi ut och cykla i bergen.

internetet orkar inte med några bilder men det är tropiskt, sjukt varmt, palmer och fina växter överallt samt ännu inga brända axlar

pöss

arlanda


har varit på arlanda i en hel evighet. mitt plan går 20:45, jag var här 15:17. första etappen är arlanda-helsingfors, sedan helsingfors-hong kong, till sist hong kong-bali. har köpt suduko och korsord och tagit på mig stödstrumporna. borde vara redo.

precis pratat med robert över hederlig mobillinje, sista på ett tag. alltså TACK till denna människa som torkar mina resfebertårar, peppar mig när jag inte vill åka och lovar att fortsätta stå ut med mig. älskade älskade han.

tror utan tvekan jag kommer klara alla praktiska problem som kan uppstå, det är hemlängtan som är boven i dramat. tre veckor är ju lite. men nu innan jag kommit iväg känns det som en hel evighet. som att jag står vid havet och ska simma hem. SÅ långt. och jag tycker jag har SÅ mycket att längta hem till, då jag egentligen inte alls haft SÅ mycket att göra om jag varit hemma.

nu ska jag strax boarda.

13:29

 
Okej. Bali-update. Ska precis åka hem och packa. Fått låna multiverktyg och öronproppar av Robelibob samt shoppat upp månadspengen på apoteket.
 
Den skräckblandade förstjusningen är fördelad ungefär 75% skräck, 25% förtjusning. Men en riskanalys jag kan använda mig av är den ofarliga tillvaron jag lever i, jämförelsevis med min pojkvän, utslaget över ett år.
 
Robert for example:
1. jobbar i gruvan = risk för fall, kläm, smäll, bom, krasch varenda dag 
2. kör enduromotorcykel. och vanlig motorcykel. 
3. lagar plåttak jättehögt upp utan säkerhetslina
4. osv
 
Jag for example:
1. läser böcker & bloggar
2. jobbar inomhus, mest med datorn, med farligaste faktor arga människor.
3. sätter inte min fot på höga tak. går knappt upp ens på övervåningen i huset pga läskigt.
4. osv
 
Med undantag nu då, när jag alltså ska
1. promenera & fotografera på bali (semesterö, man kan åka charter). eventuellt handla ett armband på en marknad
2. läsa böcker på hotellrummet efter mörkrets inbrott
3. surfa (medför vissa risker men jag har köpt första hjälpen kit, kommer ha cirka många personer i ming grupp samt att balis sjukvård är väldigt bra)
4. osv
 
Min farlighetskvot når alltså ändå inte upp till ens hälften av Roberts! Har dessutom solskyddsfaktor Kids 50+ med mig så jag kommer nog kanske inte ens bränna mig.. 

21:45

 
Ikväll ska jag sova i mitt "sommarrum" för första gången i år. Robert kommer hem strax så jag tänkte att vi skulle inviga det för säsongen tillsammans. Är slut i kroppen efter ha krattat och dragit ris hela dagen så jag har tänt mitt nya (svindyra) doftljus och satt mig i sängen. Redigerar lite Budapestbilder och passar på att tömma kameran och mobilen på bilder då jag ju åker till Bali nu på söndag.
 
Hur känns det då? Mest känns det nervöst att jag skaresa till andra sidan jorden helt ensam. Det är nog den övervägande känslan. När jag kommer ner kommer det dock övergå till lycka hoppas jag ju såklart! 
 

20:58

 
Alltså zuccini. Måste tillägna ett helt inägg för denna fantastiska grönsak. Kan äta HUR mycket som helst. 
 
alla matbilder från min pinerest jag hetspinar på

mallig


Ser ni hur nöjd jag är? Minen stämmer på pricken överens med hur det känns i magen!




kaisepakte

 
Eftersom allting som vanligt hamnar här väldigt långt efter att det faktiskt hänt så kommer här lite bilder från sista helgen i Norrbotten. Jag och Jonna åkte upp till Kaisepakte efter min sista jobbdag där Tilde och Maria redan spenderat dagen med att titta ner i ett pimpelhål. Blåsigt, men tillsammans, med rövin, god mat och (alldeles för varm) bastu hade vi ett fint dygn ändå.
 
Trots att jag & Jonna käkat sushi innan vi åkte till båthuset sitter jag här spänt och väntar på maten medan jag äter vindruvor, physalis, chips, godis osv osv.
Mat!
På morgonen var vi lagomt sega. Efter några tupplurar i soffan klädde vi ändå på oss och gick ut i stormen en stund. Jonna snusade & va glad som vanligt!
Inte helt lätt att varken se eller stå i vinden även om solen kikade fram då och då.
Personen på bilden, Jonna, har gjort många kaotiska jobbdagar 100 gånger bättre. Någon jag bara kände till skrattet från fjolåret som blivit en väldigt fin och viktig vän!

ensamvecka

 
Men efter en halv vecka i Budapest och en halv vecka hemma får man väl egentligen inte klaga.
 
 
 

finbesök

 
För några veckor sedan va ju min lilla, stora bror hos mig på prao. Så väldigt trevligt & bra.
 
Samtidigt va VM-bucklan på plats. Vi drack en minicola och tog lite bilder.
Kick-sled framför entren.
Hotelltur!
I rummet vi senare sov i. Narcissisus.
Utflykt till det lilla renmuséet i byn.
Självklart lassokastade vi!
Glad_kille_98
Har kanske 100 gulliga/roliga/fantastiska bilder på Rasse från när vi matade renarna!
Skidtur till kyrkan. Det var storm men kul.
Man fick hålla hårt i vantarna och köra med uppfälld luva. På ditvägen flög vi fram i medvinden, tillbaka var det värre.
Har så många close-ups på stackarn <3

"men det spelar ju ingen roll hur länge du är borta

 
du är ju min tjej ändå"
 
 
Hur fin är han?

RSS 2.0