sånt jag gjort

Åkte ju hem över nyår! Spelade rundpingis med tripp trapp trull.
Och firade nyår på Alnö! Ramlade hem klockan 6 på morgonen och det var en alldelens fantastisk start på 2014.
Tillbaka på jobbet hade vi en liten nothög att jobba på.
Då är det viktigt att ta sig tid att dricka vin och läsa bok i soffan. Robert rakade av sig skägget också!!! Tog ett tag att vänja sig.
Solen kom tillbaka och det va alltid -39,6 när jag kom till jobbet på morgonen. Min lilla stora bil tog mig säkert till jobbet ändå, trots att mamma och pappa inte alls ville att jag skulle köra. Busigt.
Sen blev det lön och plötsligt började alla dicka drinkar i loungen flera dar i veckan.

11:31

Vårt skrivbord är fyllt av halvfulla vinlaskor, urdruckna cider, tomma naturgodispåsar, magasin om inredning, kläder och resor. Där finns koppar som borde diskats för länge sedan, hudkrämer och nagellack. Böcker, tändare och utbrunna ljus. 
 
Vårt rum är fyra vita väggar, en våningssäng och ett enda kaos. Smulor i sängen och en trasig julstjärna. Under sängen ligger våra resväskor och trängs med dammråttor och smutsiga trosor. Där det inte hänger kläder ligger det skor. 
 
I badrummet är handfatet alltid dammigt hur än man torkar av det. Vattnet från duschen rinner åt fel håll och alltid när Tilde duschat kan man simma runt på golvet. Spegeln är smutsig och vi har ingen fönsterputs.
 
Om nätterna spelar våra grannar musik på högsta volym. På mornarna är det alltid någon som lyfter och dunkar skivstången i köksgolvet så man vaknar. Ibland knackar någon på dörren 03:00.
 
Men denhär söndagen är det så jävla tyst och ensamt.

lite av årets kalla hotell

Jukkas är så jävla, jävla kallt och jävla, jävla vackert just nu. Vi är inne på tredje veckan med en termometer som vägrar bli varmare än -30. Varje morgon drar jag och Tilde upp persiennen i hopp om mulet väder, men varje gång möts vi av isklar himmel och får än en gång inse att man kommer frysa hur än man gör. 
 
Träden täcks av ett tjock lager snö och det gör ont i ögonen av allt vackert när solen kikar fram bakom berget på andra sidan älven. Samtidigt som jag längtar efter att slippa frysa varenda sekund vill jag att allt detta vackra stannar kvar åtminstone tills på onsdag då min nya kamera kommer. 
 
Fram tills att jag lärt mig min kamera har jag lånat Tildes för att ta lite bilder som åtminstone inte är mobilbrusiga.
 
 
 

17:01

 
Kylan har kommit tillbaka. Senaste veckorna med bara några få minusgrader har känts konstigt. Nu är luften kall och himlen klar. Träden har tjocka lager snö från de senaste dagarnas snöfall och dagarna blir pyttelite längre varje dag. Om två veckor kommer solen.

en 20:34

 
 
En bild där Yves lyckats fånga några typiska karaktärsdrag hos sina vänner:
 
 
Robert drar sig i skägget.
 
Jag är på väg att pussa Robert.
 
Tilde posar och har keps.
 
Bobby syns inte så bra men jag lovar han har en snus inne och ser pillemarisk ut med en given PK-grogg framför sig.
 
Moa har en 7,0 i handen.
 
Morgan gör sin "ha munnen öppen"-pose han alltid har på alla bilder.
 
Matte ser ut som vanligt.
 
Haile är hypermegaglad. I'm a Scatman spelas garanterat i bakgrunden.
 

2014 tänkte jag

 
 
- Köpa en kamera så jag kan ta riktiga bilder och kunna minnas livet genom något annat en en brusig mobillins.
 
- Hitta dom perfekta, kupade champagneglasen på loppis.
 
 
- Bli sambo i ett litet, litet hus.
 
- Måla, pyssla, plantera äppelträd och dona i detta lilla, lilla huset.
 
 
 
- Börja plugga och bara bli till halvtidssambo. Lantmätare tänkte jag bli.
 
- Klippa av mig en del hår och se om man kan få till någon annan frisyr än långt och ivägen.
 
 
 
- Rösta rött i mitt första val. 
 
- Sy. Kanske kan en symaskin få plats i detär lilla, lilla huset. 
 
 
 
- Handla mer ekologiskt och fortsätta att inte äta så mycket köpt kött. 
 
- Lära mig baka surdegsbröd och god vegitarisk mat. Mer mat över huvud taget.
 
 
- Resa. Förhoppningsvis kan jag och Robert genomföra vår julklapp till oss själva redan till våren. I så fall blir det en tågluff.
 

december i jukkas

Hinner andas i en kvart här på lördagskvällen. Förtfarande körigt på jobbet, dagarna bara flyger förbi och det är aldrig en lugn stund. En veckas ledigt över nyår var verkligen välbehövligt, nu kanske jag orkar ett tag till! 
 
Här har vi lite av det jag pysslat med sedan vi anlände till jukkas för över en månad sedan.
 
Först och främst - stopp på Fjällräven outleten på vägen upp. Två jackor senare satte vi oss i bilen mot Luleå.
Efter bara några dagar fyllde jag 20. Tilde, som var i Ghana under sin födelsedag, och jag tog våran systemoskuld. Fnissade hela vägen till kassan.
På kvällen firade vi på Landströms. Killen med skägg (pojkvän), tjejen med långt hår (bästavän) och jag åt trerätters och drack strawberry daquiri tills vi rullade ut.
På jobbet åkte vi ren, körde hundspann och kollade hotellet under första veckorna. Sedan dess tror jag inte jag stuckit näsan utanför dörren, och har verkligen inte hunnit kolla på hotellet sedan det öppnade helt. Kanske nästa vecka...
Som ni förstår va ju Robert uppe och jobbade i Kiruna de två första veckorna. Därför gled vi runt i strumporna jag stickat, åt god mat och drack vin.
Samt sov på hotellet och var morrontrötta.
Innan jag åkte hem på nyårslov gjorde jag något jävligt häftigt. Flög paramotor över Jukkas och det va så himla, himla häftigt/kul/pirrigt/allt positivt.
 

RSS 2.0