(bättre sent än aldrig) indonesien del I

En tidig, kall morgon på Sandö den 2 april startade vi vår resa. Bussresan ner spenderades för mig sovandes medan grabbarna spelade Nintendo. När vi kom ner till Arlanda stoppade vi alla vinterkläder i en säck och skickade tillbaka den till ön, dom skulle ju ändå inte behövas kommande tre veckor. Efter väntan och incheckning av bagage skulle vi såklart gå igenom säkerhetskontrollen, då märker jag att jag (såklart...) lagt ALL solkräm och ALL handsprit i HANDBAGAGET. Det åkte rakt ner i soporna. Kul. Ringde hem och grinade och ville åka hem igen, haha. 

Ännu mer väntan, gråt och säkerhetskontroller senare fick vi gå ombord på planet som skulle ta oss till Istanbul för mellanlandning. Min första flygresa. Lite spännande, speciellt med tanke på alla skräckberättelser om hur otroligt rädd folk var, vilka fruktansvärda lock för öronen man fick och så vidare, men det gick ju jättebra.

Mellanlandning, tusen säkerhetskontroller och boarding på 12-timmarsflyget mot Jakarta. Sov mig igenom hela resan och vaknade upp när det var dags för mellanlandning i Singapore. Vi skulle precis börja landa - alltså säkerhetsbäte på och inget spring i korridorerna. Gissa vad som händer? Jo, såklart blir jag mer kissnödig än vad jag någonsin tidigare varit. Alltså verkligen så kissnödig att jag tror jag ska kissa ner den jättelika militären i sätet bredvid. Försökte hålla mig i det längsta men tillslut fick jag skumpa mig till toaletten där en flygvärdinna hjälpte mitt vita ansikte in på toaletten där jag kissade mig igenom typ hela landningen. 

Efter att planet blivit tankat och vi gått genom ännu fler säkerhetskontroller flög vi sista timmen till Jakarta, väl där möttes vi av regn. Det regnade mer än jag någonsin sett förr, var sjukt fuktigt och varmt. Fantastiskt. Vi mötte vår guide, Irwan, som sedan lotsade oss genom halva Java med första stopp Kamar Kamar i en förort till Jakarta, Fatmawati. 40 timmars resande i rumporna la vi oss i våra våningssängar och somnade.





www.yattclothing.com

Tre snygga från Yatt.



rihanna


22:30

Vill ha träningstightsen fån Reebok Columbine bär här så hiiimla gärna!!!


22:21


00:19

En såndär dag när allt kommer över en. När man märker att man står på jorden och inte svävar några centimeter ovanför. När man äter alldeles för mycket godis och kompenserar med en apelsin. Dricker te och försöker se på en dålig film. När man hela tiden distraheras av något annat och inte kan tänka klart. När huvudvärken dunkar ikapp med hjärtat, alldeles, alldeles för hårt.

mösspåtagning

Nu har vi tagit på oss mössan officiellt, 26 dagar till studenten idag. Igår firade med krog och allt som hör till, idag ska jag försöka pyssla ihop de sista skoluppgifterna, bland annat ett tal i Svenska B. Känns som en omöjlighet när tankarna är någon helt annan stans.. 

Två bilder från påtagningen igår som jag lånat av Sara

Rektor P-O håller ett litet tal innan vi sätter mössorna på huvudet. Skräckblandad förtjusning.
Kära basgrupp 34. Här syns mitt nya hår också, riktigt nöjd med den lätta dip-dyed-effekten.

under löven

Efter att ha skrivit svaren till årsboksfrågorna, vilket kan vara typ det svåraste jag gjort, lyssnar jag lite på Melissa Horn Live på Cirkus (vissa spår är så fantastiska att jag får tårar i ögonen varje gång) och börjar överväga sängen som ett alternativ. Ville liksom bara säga hej & gonatt.



1 month left

Börjar närma sig studenten nu, exakt en månad från idag! Vi flyttar ihop i ett gruppboende hela klassen den 28 maj och då drar 10 dagar av studentfirande igång. Redan på fredag är det dags för mösspåtagning och 25-dagars... Skickade hem första flyttlådorna idag också, det är helt sjukt!

I allafall brukar vi på Sandö ha en sista kväll tillsammans i klassen på studentkvällen, så vi har hyrt detta skitfina hus ute i Bönhamn där vi ska grilla, basta och bara må. Helt perfekt hus att dricka några sista öl med klassen liksom. Dessutom har vi hyrt det två dagar innan också så kan tänka mig att nationaldan också spenderas ute på soldäcket!


Klicka på bilden för att komma till Bönhamn turistbo AB som hyr ut placet.

news

Tog en dag på Birsta i lördags, hade bilen och hur mycket tid som helst att bara gå runt och testa, titta och köpa, urgött!! Nedan ser ni vad som inhandlades (- lite krimskrams), bland annat en jäääättefin studentklänning. Jag tänkte först att jag skulle ha en vit kostym eftersom jag inte riktigt gillar klänning men denna fick mig att smälta...



drömsandaler från COS


vitt ♥ neon

Madelene rockar denna Asos-outfit så hårt att jag dör...


22:20

Mycket hår just nu men detta är ungefär det vackraste jag sett! Skönheten som bär upp frippan är inte så pjåkig heller...


ombre

Länge varit sugen på att bleka topparna lite, köpte till och med blekning i helgen.. Men fegade ur dehär med att bleka hemma, kändes inte helt safe så jag beställde tid hos en frisör igår. Den 9 är det jag som sätter planerna i verket, dessa bilder tar jag med mig som inspiration. 



paint my hair


sleep tight


min kväll


wohoo, äntligen funkar det

Med lite (mycket) hjälp från My funkar sidan äääntligen!



valborg

Var femte hjulet mellan två par igår, hade jäkligt trevligt och fick se lite nytt folk. Fem av fem toasters.



RSS 2.0